22 January 2019 Current Affairs Quiz

0
32

Click here to download 22 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Shri Jha was appointed Member of Which Ministry?
A) CERC
B) Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
C) Ministry of Coal
D) Ministry of Corporate Affairs
Answer: A

2) Which Country among the Most Trusted Nations Globally?
A) Japan
B) China
C) India
D) Russi
Answer: C

3) China’s Economy Grew at 6.6% in Which Year?
A) 2017
B) 2018
C) 2016
D) 2015
Answer: B

4) Which State Cabinet approved 5% quota for Kapus and EBCs ?
A) Assam
B) Bihar
C) Chhattisgarh
D) Andhra Pradesh
Answer: D

5) Who Wins ‘Woman’s Voice Award’ at AKLF 2019?
A) Arundhati Roy
B) Chetan Bhagat
C) Ranjani Murali
D) Ruskin Bond
Answer: C

6) Which Country Central Bank announces Ban of Indian Notes above Rs 100?
A) Nepal
B) Japan
C) USA
D) Russia
Answer: A

7) Who wins gold in Women’s National Boxing Championships?
A) Manisha Moun
B) Lovlina Borgohain
C) Mary Kom
D) Mohammed Ali Qamar
Answer: B

8) Siddaganga mutt seer Sri Shivakumara Swamiji passed away in Which City?
A) Bengaluru
B) Mangalore
C) Belgaum
D) Tumakuru
Answer: D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here