18 January 2019 Current Affairs Quiz

0
53

Click here to download 18 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who has appointed senior advocates Sanjay Jain & K M Nataraj as Additional Solicitor Generals of India?
A) Ram Nath Kovind
B) Pranab Mukherjee
C) Pratibha Patil
D) A. P. J. Abdul Kalam
Answer: A

2) ECI appointed Dwivedi as CEO of Which State?
A) Assam
B) Bihar
C) Andhra Pradesh
D) Tamil Nadu
Answer: C

3) Who was honoured with 2019 Japan Prize?
A) Lonnie Thompson
B) Dr. Rattan Lal
C) Mahzarin Banaji
D) Alan Lowenthal
Answer: B

4) GDP to be A Tad Higher to 7.5% in Which Year?
A) 2023
B) 2022
C) 2021
D) 2020
Answer: D

5) Who becomes first Indian athlete to be nominated in Laureus World Comeback of Year Award?
A) Geeta Phogat
B) Bajrang Punia
C) Vinesh Phogat
D) Babita Kumari
Answer: C

6) Who approved elevation of Justice Sanjiv Khanna, Justice Dinesh Maheshwari to SC?
A) Ram Nath Kovind
B) Pranab Mukherjee
C) Pratibha Patil
D) A. P. J. Abdul Kalam
Answer: A

7) Who received Gandhi Peace Prize for 2018?
A) Takashi Sasagawa
B) Shigefumi Matsuzawa
C) Yoshio Kodama
D) Yohei Sasakawa
Answer: D

8) Vanguard Group Founder who was passed away?
A) Warren Buffett
B) John C. Bogle
C) George Soros
D) Carl Icahn
Answer: B

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here