17 January 2019 Current Affairs Quiz

0
32

Click here to download 17 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who announces retirement from professional football?
A) Karel Poborsky
B) Petr Cech
C) Martin Frydek
D) Miroslav Kadlec
Answer: B

2) Palestinian President Who has pledged to protect the interests of all 134 countries in the UN’s Group of 77?
A) Yasser Arafat
B) Rawhi Fattouh
C) Aziz Dweik
D) Mahmoud Abbas
Answer: D

3) The Gandhi Peace Prize conferred to Vivekananda Kendra, Kanyakumari in Which Year?
A) 2018
B) 2017
C) 2015
D) 2016
Answer: C

4) Cabinet approves Rs 6,000 recap of Which Bank?
A) EXIM Bank
B) Andhra Bank
C) Bank of India
D) None of the above
Answer: A

5) Which Country Satyarup becomes World’s Youngest Mountaineer to Climb 7 Peaks, 7 Volcano Summits?
A) Pakistan
B) Japan
C) China
D) India
Answer: D

6) Who was in Top Global Thinkers List of Foreign Policy?
A) Anil Ambani
B) Mukesh Ambani
C) Chanda Kochhar
D) None of the above
Answer: B

7) Which State accord signatory Biraj Sarma passes away?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Assam
D) None of the above
Answer: C

8) Which Country born, Dr. Rattan Lal honoured with 2019 Japan Prize?
A) India
B) Japan
C) China
D) None of the above
Answer: A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here