10 January 2019 Current Affairs Quiz

0
8

Click here to download 10 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Sri Lanka’s Central Bank gets USD 400 Million Swap from Which Bank?
A) SBI
B) RBI
C) Andhra Bank
D) Bank of India
Answer: B

2) Which Indian Regulatory body Constitutes Research Advisory Committee Headed by Sankar De?
A) IRDA
B) NABARD
C) SIDBI
D) SEBI
Answer: D

3) Polavaram Project of Which State Enters Guinness Book of World Record For Concrete Pouring?
A) Assam
B) Bihar
C) Andhra Pradesh
D) Madhya Pradesh
Answer: C

4) Who is the author of the book ‘We Are Displaced: My Journey and Stories from Refugee Girls Around the World’?
A) Malala
B) Romana Bashir
C) Fauzia Ilyas
D) Angelina Jolie
Answer: A

5) What is the name of the new planet that NASA’s TESS found?
A) HD 21749a
B) HD 21749b
C) HA 21749b
D) HB 21749b
Answer: B

6) Which Journalist conferred with lifetime achievement award?
A) Barkha Dutt
B) Ravish Kumar
C) Rajdeep Sardesai
D) Dinu Randive
Answer: D

7) Which day was observed as World Hindi Day?
A) January 10
B) January 20
C) January 30
D) January 01
Answer: A

8) Who was named African Footballer of the Year?
A) Mohamed Elneny
B) Mohamed Abdel-Shafy
C) Mohamed Salah
D) Essam El-Hadary
Answer: C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here